Нідерланди долучилися до коаліції з постачання Україні дронів

Джерело: Reuters

Нідерланди приєдналися до коаліції, яка постачатиме Україні сучасні безпілотні літальні апарати, повідомила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен.

“Звичайно, ми знаємо, що дрони дуже важливі в цій війні. Саме тому ми приєднуємося до коаліції безпілотників, яку Україна започаткувала разом з Латвією, разом з іншими країнами, щоб переконатися, що ми робимо саме це – збільшуємо виробництво, використовуємо новітні технології та забезпечуємо саме те, що потрібно Україні”, – наголосила Оллонґрен.

Крім того, Оллонґрен зазначила, що можливі додаткові витрати Нідерландів, окрім обіцяних 2 мільярдів євро для України.

Раніше було повідомлено, що коаліцію з безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби утворили Україна та Латвія під час візиту міністра оборони Латвії до Києва. Пізніше до неї приєдналися Швеція та Велика Британія.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.