В Авдіївці українські підрозділи частково відходять на вигідніші позиції

Джерело: начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ “Таврія” Дмитро Лиховій в етері телемарафону

Українські підрозділи, які воюють в Авдіївці, частково відходять на вигідніші позиції.

“В Авдіївці відбувається маневр подекуди відходу нашими підрозділами на більш вигідні позиції. Ключове повідомлення щодо цього – постачання в Авдіївку та евакуація звідти ускладнені. Але задіяна запасна логістична артерія, підготовлена завчасно”, – сказав Лиховій.

Він додав, що війська РФ мають значну перевагу на Авдіївському напрямку: у ворога більше особового складу, авіаційного комплекту, снарядів.

“Тобто є фізичні рамки – планка, вище якої не стрибнеш за всього бажання. Щодо особового складу, то ворог посилив сили, він суне в міську забудову, там зараз відбуваються бої, розміри штурмових груп ворога зростають. До них підключаються танки і бронетехніка. Там величезна армада одночасно задіяна проти наших частин, які героїчно тримають оборону Авдіївки”, – розповів Лиховій.

За його словами, Україна, на відміну від Росії, не кидає на штурми своїх бійців, і тому, коли ситуація погіршується, ухвалюється рішення про відхід на нові оборонні рубежі.

Загалом минулої доби війська РФ завдали 43 авіаударів по Авдіївці та здійснили 1800 обстрілів з артилерії. Загалом 14 лютого відбулось 64 бойові зіткнення.

Водночас ЗСУ за добу вдалось ліквідувати 526 російських армійців, знищити або пошкодити 55 одиниць техніки, 5 важливих об’єктів, 3 райони зосередження особового складу та 2 пункти управління БпЛА.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.