Шмигаль обговорив ситуацію на польському кордоні з Дональдом Туском

Джерело: Денис Шмигаль/X

15 лютого прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що провів розмову зі своїм польським колегою Дональдом Туском. Сторони зокрема обговорили ситуацію на кордоні з українським зерном та посилення економічного тиску на РФ.

Шмигаль акцентував, що головна тема – ситуація на кордоні.

Провели розмову з Прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском. Ключова тема — ситуація на кордоні. Також обговорили зростання об’єму імпорту, зокрема зернових, з РФ та третіх країн до ЄС.

Глава уряду також наголосив, що Україна та Польща мають об’єднати зусилля для недопуску російської продукції на європейський ринок. Він висловив вдячність польському народу за потужну підтримку під час повномасштабної війни.

Зауважимо, 22 січня глава польського уряду Дональд Туск, під час візиту до Києва, закликав якомога швидше вирішити суперечності між Україною та Польщею.

Раніше міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський перепросив за випадок із розсипаним зерном на кордоні з Україною. За його словами, це була “не зовсім адекватна форма протесту”, але зауважив, що до неї “часто вдаються фермери в різних країнах”.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.