Через «Дію» можна отримати компенсацію за облаштування робочого місця особи з інвалідністю

Джерело: Мінекономіки

Відсьогодні роботодавці, які облаштували робоче місце для людини з інвалідністю, можуть отримати компенсацію від держави через “Дію”.

Відповідно до умов програми, роботодавець може отримати компенсацію за облаштування робочого місця за працевлаштованих осіб з 1 групою інвалідності — до 106,5 тис. грн, з 2 групою інвалідності – до 71 тис. грн.

Щоб отримати компенсацію за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю через портал “Дія”, роботодавцю необхідно:

  • авторизуватися на порталі “Дія” за допомогою КЕП;
  • заповнити заяву: вказати дані про особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце;
  • прикріпити документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника;
  • вказати IBAN свого рахунку;
  • підписати заяву КЕПом.

Рішення буде ухвалено впродовж 13 робочих днів, в разі позитивного – кошти надійдуть на рахунок впродовж 5 робочих днів.

Також роботодавець може отримати компенсацію через подання заяви до регіонального центру зайнятості в паперовій або електронній формі.

“Для усунення бар’єрів на робочому місці ми запровадили в серпні минулого року програму компенсацій роботодавцям за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю. Ми даємо роботодавцям можливість зробити робоче середовище для своїх працівників максимально комфортним та безпечним. Вони можуть придбати для співробітників з інвалідністю необхідні їм меблі, обладнання, допоміжні засоби, а держава компенсує їх вартість. Відтепер отримати таку компенсацію вони можуть швидше й простіше – через портал “Дія”, – зазначила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, від початку запуску програми понад 100 роботодавців вже скористались такою можливістю та отримали майже 7 млн грн компенсації від держави за облаштування робочих місць.

Від початку доби ворог продовжує нарощувати темпи наступальних дій на фронті. Станом на 16:00 в п’ятницю, 28 червня, кількість бойових зіткнень зросла до 102. 

Польський енергетичний концерн Orlen пригрозив арештом платежів, які надходять до «Газпрому» від компаній з Угорщини, Австрії та Словаччини. За даними журналістів Reuters, Orlen надіслав попередження місяць тому.

Україна підписала 20 безпекових угод із союзниками. Завдяки цьому країна отримуватиме військову допомогу на суму 60 мільярдів доларів щорічно протягом наступних чотирьох років.

Російські війська скинули авіаційні бомби на селище Нью-Йорк у Донецькій області. Внаслідок атаки загинули 4 людини, а 3 цивільних, включно з 8-річною дівчинкою, отримали поранення.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна працює над “зрозумілим і детальним” планом закінчення війни, який буде готовий цього року.