Оперативна інформація з Авдіївки: проти сил 3-ї ОШБр – близько 15 тис. вояків ЗС РФ

Джерело: пресслужба Третьої окремої штурмової бригади

За оперативною інформацією, станом на сьогодні проти сил Третьої окремої штурмової бригади на нашій ділянці фронту в Авдіївці – не менше 15 тисяч особового складу армії РФ.

Воїнами 3-ї ОШБр завдано критичних уражень 74-ій та 114-ій окремим мотострілецьким бригадам ЗС РФ. Обидва ворожі підрозділи – фактично “стерті”.

Попередньо реальна кількість втрат оцінюється в 4200 “200-ми” і “300-ми” противника.

Вагомих втрат наразі зазнає і 30-та ОМСБр ЗС РФ. Точаться бої проти 35-ї та 55-ї ОМСБр 41-ї армії, і проти 21-ї та 15-ї ОМСБр 2-ї армії.

За наявними даними Третьої штурмової, сили противника на нашій ділянці фронту наступні: 35-та; 55-та й 74-та окремі мотострілецькі бригади зі складу 41-ї загальновійськової армії. Також 15-та, 21-ша й 30-та окремі мотострілецькі бригади зі складу 2-ї загальновійськової армії.

Проти українських сил зокрема воює 114-та окрема мотострілецька бригада – колишній 11-й окремий мотострілецький полк так званої “ДНР”.

Окремі задачі виконує особовий склад ГРУ, що здійснює нічні штурми із застосуванням засобів нічного бачення, проводить диверсії, а також коригує удари авіації й артилерії.

Попри те, що російські окупанти зазнають непропорційних втрат, ситуація в Авдіївці залишається надзвичайно тяжкою.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.