Україна та Франція підписали угоду про співпрацю у сфері безпеки

Джерело: брифінг Зеленського та Макрона

Президент України Володимир Зеленський та президент Франції Емманюель Макрон в п’ятницю, 16 лютого, підписали угоду про співпрацю у сфері безпеки.

Зауважимо, що 12 липня 2023 року на саміті НАТО у Вільнюсі країни G7 погодили спільну декларацію стосовно “гарантій безпеки” для України. У документі наголошується, що лідери підтверджують непохитну відданість стратегічній меті збереження вільної, незалежної, демократичної та суверенної України в межах її міжнародно визнаних кордонів, здатної захистити себе та стримати майбутню агресію.

Україна вже підписала схожу угоду про співробітництво між країнами у сфері безпеки з Великою Британією та Німеччиною.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський перебуває з візитом у столиці Франції Парижі. Він зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном у Єлисейському палаці.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.