Командувач Повітряних сил прокоментував збиття російських Су-34 та Су-35

Джерело: Микола Олещук/Telegram

Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук прокоментував сьогоднішнє збиття українськими воїнами трьох російських літаків Су-34 та Су-35.

“На расии, як завжди, “потєрь нєт”. Нагадаю, що Су-35С – одномісний літак, Су-34 – двомісні. За радіоперехопленням, одного пілота знайшли, інших – “іщут”! Щось тут не сходиться, чи не так?”, – написав командувач Микола Олещук.

А також зазначив, що є така міжнародна супутникова пошуково-рятувальна система – Коспас-Сарсат (Cospas-Sarsat). При аваріях, вона сповіщає про місцезнаходження персональних радіобуїв пілотів.

“Як бачимо, система робоча! На фото – спрацювало аж чотири Cospas-Sarsat (точки на карті) – шукайте “братьев” у цих районах! Не дякуйте!”, – додав командувач Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, що сьогодні вранці, 17 лютого, на Східному напрямку українські військові збили одразу три ворожі літаки – два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35.

“Уранці 17 лютого 2024 року на Східному напрямку підрозділами Повітряних сил Збройних сил України знищено одразу три ворожі літаки – два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35! Нас ніщо не зупинить! Дякую, воїни! Разом – до перемоги!”, – написав Микола Олещук.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.