Протягом дня армія РФ обстрілює Херсонщину: є загиблі та поранені

Джерело: Херсонська ОДА

В суботу, 17 лютого, російські загарбники обстріляли Херсон, внаслідок чого постраждали троє місцевих жителів.

Чоловік, приблизно до 45 років, дістав травми, несумісні з життям. 49-річна жінка зазнала легких поранень, у неї вибухова травма та поранення ноги. До лікарні також доставили 36-річного чоловіка в стані середньої тяжкості.

Близько 13.00 армія РФ скинула з дрона вибухівку на житловий будинок в Антонівці Херсонської області. Внаслідок російської агресії пошкоджено дах та вентиляцію. 

45-річній жінці, яка в цей час перебувала на подвір’ї, медики надали допомогу на місці. В неї гостра реакція на стрес. 

61-річного чоловіка, який отримав поранення внаслідок ще одного обстрілу, доставили до лікарні. В нього мінно-вибухова травма, множинні поранення рук та ніг. Потерпілому надається допомога.

58-річний чоловік отримав вибухову травму та поранення стегна на території одного з підприємств. Він у стані середньої тяжкості. 

В ОДА зазначають, що ворожі обстріли з дронів не припиняються. В селі Дарʼївської громади є влучання в мікроавтобус центру гуманітарної допомоги. А також по обʼєктах водозабезпечення. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.