США працюватимуть над тим, щоб Росія відшкодувала Україні збитки, – віцепрезидентка США

Джерело: The Telegraph

Віцепрезидентка США Камала Гарріс заявила, що адміністрація Байдена готова підтримувати Україну “стільки, скільки буде потрібно”, і буде наполягати на тому, щоб Росія відшкодувала Україні всі збитки після закінчення війни.

В суботу, 17 лютого, на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським на щорічній Мюнхенській конференції з безпеки вона сказала:

“Ми продовжуватимемо підтримувати ваші зусилля для здобуття миру на справедливих умовах. Ми дотримуємося принципу, що Росія заплатить за те, що вона зробила, за те, що вона скоїла”.

Нагадаємо, що раніше у межах Мюнхенської конференції з питань безпеки президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.