В енергосистемі України дефіциту електроенергії немає

Джерело: Міненерго

Станом на 18 лютого в енергосистемі України не зафіксовано дефіциту електроенергії, і в резерві знаходиться 13 одиниць генеруючого обладнання. Нині є достатньо власних ресурсів для задоволення потреб споживачів.

Зокрема планується комерційний імпорт та експорт електроенергії. У резерві знаходиться 13 одиниць теплової генерації, які можуть бути задіяні за необхідності. Ситуація під контролем, тому нема потреби в застосуванні графіків відключень.

Внаслідок бойових дій у Куп’янському районі Харківської області пошкоджені газові мережі, і понад 430 абонентів залишилися без газопостачання.

У Вінницькій області в результаті відключення автотрансформатора на підстанції НЕК “Укренерго” споживачі не постраждали. Відновлюється робота обладнання, і причина відключення встановлюється.

Також в мережі оператора системи розподілу у Дніпропетровській області минулої доби сталося відключення повітряної лінії 35 кВ, через що знеструмилося обладнання підстанції. Проте усі споживачі вже відновлені.

На поточну добу передбачається імпорт електроенергії на рівні 1 400 МВт*год, а також очікується експорт на рівні до 2 500 МВт*год.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.