Під час концерту у Лас-Вегасі лідер гурту U2 закликав США надати Україні обіцяну допомогу

Джерело: United24

Днями ірландський рок-гурт U2 дав концерт у Лас-Вегасі. Під час виступу фронтмен гурту Боно звернувся до влади США, закликавши надати українським військовим усе необхідне. Він нагадав, що нині в Україні борються за свободу усього демократичного світу.

Лідер U2 Боно з перших днів повномасштабного російського вторгнення підтримує Україну та закликає на допомогу.

Даймо цим людям те, що їм потрібно. Вони борються за нашу свободу, а не лише за свою.

Під час концерту U2 в Лас-Вегасі лідер гурту Боно підтримав Україну та закликав США надати обіцяну допомогу.

Він додав, що наступного тижня виповниться два роки, як Путін вдерся в Україну, намагаючись знищити важко здобуту свободу 41 мільйона осіб. Лідер гурту наголосив, що наступними можуть бути Польща, Литва, Східна Німеччина.

Дякуємо, U2! – написали у пресслужбі United24.

Довідка. U2 — ірландський рок-гурт. Заснований в 1976 році, гурт складається з Боно (вокал і гітара), Еджа (гітара, клавішні і вокал), Адама Клейтона (бас-гітара) і Ларрі Маллена (ударні). Раннє звучання U2 було закорінене у пост-панк, але з часом стало включати впливи багатьох жанрів популярної музики. Протягом змін гурту, вони завжди підтримують звучання, побудоване на мелодичному інструментуванні, гітариста гурту Еджа і виразного вокалу Боно. Їх лірика, часто прикрашена з духовними образами, зосереджується на особистих темах і соціополітичних проблемах.

U2 випустили 13 студійних альбомів і є одними з найбільш продаваних музичних виконавців, продавши понад 170 мільйонів платівок у всьому світі. Вони завоювали 22 нагороди Греммі, більше, ніж будь-який інший гурт і в 2005 році були введені до Зали слави рок-н-ролу в перший рік їх допустимості.

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну, яке є частиною російсько-української війни лідер ірландського рок-гурту «U2» Боно змінив слова своїх пісень з початку війни так, щоб вони підтримували Україну.

8 травня 2022 року Боно та Едж підтримали український народ, виступивши у київському метро, яке «стало символом нового підземного життя українців в пошуках безпеки від російських ракет». Боно заспівав Stand by Ukraine разом із лідером українського гурту “Антитіла” Тарасом Тополею.

Ви сьогодні воюєте не лише за вашу свободу, а й за нашу також, — заявив ірландський музикант.

23 серпня 2022 року президент Володимир Зеленський нагородив Боно та Еджа орденами “За заслуги” ІІІ ступеня за значні особисті заслуги у зміцненні міждержавного співробітництва, підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.