Продавали автомобілі, ввезені в Україну для ЗСУ: судитимуть військового та його спільника

Джерело: Державне бюро розслідувань

Судитимуть військовослужбовця та його спільника, які продавали автомобілі, ввезені в Україну для Збройних сил.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо військовослужбовця та його спільника, які завозили в Україну з Європи автомобілі як гуманітарну допомогу для ЗСУ.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Зловмисники купували за кордоном машини нібито для військових та ввозили їх в Україну без сплати митних платежів. Однак замість передачі військовим виставляли їх на продаж на спеціалізованих торгових інтернет-платформах.

Зокрема, за майже 12 тис. доларів США вони продали два автомобілі – “Nissan X-Trail” (4,8 тис. доларів США) та “Hyundai Santa Fe” (7 тис. доларів США).

Працівники ДБР затримали спільників. На обидва автомобілі накладено арешт. Встановлена вартість автомобілів складає 629 тис. грн.

Військовослужбовець та його спільник обвинувачуються у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.