Місто Сен-Пор у Франції заборонить мобільні телефони у публічних місцях

Джерело: The Sun

Мешканці міста Сен-Пор, що знаходиться неподалік від французької столиці Парижа, проголосували за заборону використання мобільних телефонів у публічних місцях.

Як зауважили у виданні, це ускладнить життя місцевим жителям і туристам, які звикли використовувати гаджети, щоб орієнтуватися на місцевості, фотографувати і перекладати меню.

Зокрема новий указ заборонить використання телефонів та інших пристроїв перед школами, у магазинах, під час прогулянки вулицею або під час скупчення людей на великих заходах.

У такий спосіб місцева громада хоче вберегти підлітків та дітей від надмірного використання гаджетів.

За результатами референдуму в місті створено “Хартію без екранів”, яка зобов’язалася запропонувати молоді альтернативні заняття. Так, мер містечка пообіцяв побудувати спортивний центр і кінотеатр для дітей і підлітків, щоб вони були чимось активно зайняті “подалі від екранів”.

Також у місті з’являться таблоїди з написом: “Спільнота без екранів, давайте захистимо наших дітей!”.

Видання уточнює, що якихось реальних санкцій за використання мобільних телефонів у місті не буде. Норма скоріше розглядається просто як символічний жест, спрямований на створення більш товариської атмосфери.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.