Компанія Danone дійшла згоди щодо продажу свого бізнесу у Росії – FT

Джерело: Financial Times

За даними ЗМІ, французька група молочних продуктів Danone дійшла згоди щодо продажу свого бізнесу у Росії. Ймовірний покупець – російський бізнесмен, пов’язаний з Чечнею.

Мовиться про Мінтімера Мінгазова – бізнесмена, який володіє молочною компанією “Вамін Татарстан”, За даними видання, він готовий заплатити за бізнес Danone у Росії 191,88 млн доларів.

З цієї суми безпосередньо Danone отримає 108,40 млн доларів, тоді як решта коштів піде на обслуговування боргу російського підрозділу компанії.

Влітку 2023 року Danone та пивоварна група Carlsberg потрапили під зовнішнє управління РФ. Фактичний контроль над бізнесом іноземних компаній у Росії здійснював Якуб Закрієв – племінник глави Чечні Рамзана Кадирова. Щодо Мінгазова, то він тоді увійшов у раду директорів.

Після конфіскації російський підрозділ Danone змінив назву на Life & Nutrition.

Попри це, призначені Danone менеджери продовжили керувати операційною діяльністю фабрик, зберігши контакти з головним офісом корпорації.

Для забезпечення безперервності свого російського бізнесу Danone нібито погодилась надавати підтримку Life & Nutrition.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.