На Берлінському кінофестивалі презентували цикл фільмів «Воєнна розвідка України»

Джерело: Держкіно та ГУР МОУ

На Берлінському кінофестивалі у межах українського павільйону Європейського кіноринку EFM презентували цикл документальних фільмів “Воєнна розвідка України”: у небі, на морі, на землі”.

За словами автора циклу – військовослужбовця ЗСУ, журналіста та документаліста Артема Шевченка, документальний цикл розповідає про найбільш успішні операції Головного управління розвідки Міноборони України протягом 2022-2023 років.

Документальний цикл складається з чотирьох фільмів: “Авіапрорив на Азовсталь. Небо”, “Битва за острів Зміїний. Земля”, “Харківський контрнаступ. Небо”, “Збиті льотчики Росії”. Раніше їх було успішно продемонстровано у національному ТБ-ефірі та розміщено на YouTube-каналі ГУР МО.

“20 лютого, у День памʼяті Героїв Небесної Сотні і у день десятих роковин початку війни Росії проти України, спочатку прихованої та гібридної, а потім і відкритої повномасштабної, важливо памʼятати про всіх військовослужбовців Сил оборони, зокрема розвідників, що віддали життя за захист України”, – зазначив автор циклу під час презентації.

Європейський кіноринок EFM Берлінського кінофестивалю є одним із найбільших кіноринків світу та входить до трійки топу професійних подій міжнародної кіноіндустрії.

Протягом восьми днів близько 10 000 представників міжнародної кіно та медіаіндустрії – насамперед продюсери, сейлз-агенти та дистриб’ютори – збираються разом, щоб шляхом нетворкінгу домовлятися про майбутню співпрацю. Кіноринок проходить паралельно з Берлінським міжнародним кінофестивалем (Берлінале), що входить до так званої “Великої п’ятірки” найпрестижніших кінофестивалів світу.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.