Прокремлівський воєнкор скоїв самогубство після того, як озвучив втрати РФ в Авдіївці

Джерело: CNN

Прокремлівський воєнкор Андрій Морозов скоїв самогубство через декілька днів після того, як повідомив про втрати російської армії у боротьбі за Авдіївку.

Морозов активно підтримував повномасштабну війну проти України. Щобільше, у 2022 році він був серед російських військових, які вдерлись в Україну.

У Telegram, де Морозов створив свій канал “Мурз”, він повідомляв про ситуацію на фронті. Він часто відвідував передові позиції та мав тісні зв’язки з деякими російськими підрозділами і їх командирами, які воюють на сході України.

Цього тижня стало відомо, що Морозов покінчив життя самогубством. Цю інформацію повідомили у ЗМІ, а згодом підтвердив його друг Максим Пашков. Останній зазначив, що спілкувався з Морозовим перед його самогубством.

“Ми розмовляли з ним вночі, за дві-три години до того, що відбулось. Ми домовились написати один одному вранці”, – написав Пашков.

Перед суїцидом Морозов написав кілька дописів, у яких повідомляв про свої наміри. Він закгликав підписників не панікувати і поховати його у так званій “ЛНР”.

Він також розповів, що його змусили видалити допис про втрати російської армії в Авдіївці.Він скаржився, що над ним познущались через його доповідь і додав, що видалити допис його змусив “товариш полковник”.

У дописі, який він видалив, Морозов повідомляв, що від жовтня 2023 року російська армія втратила 16 000 армійців та 300 одиниць бронетехніки у битві за Авдіївку. Цей допис викликав різку критику з боку деяких російських пропагандистів.

Російські воєнкори певний час могли писати пости з критикою російської армії, проте все змінилось після невдалого повстання лідера ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина. Відтоді Кремль почав придушувати будь-яке інакомислення. зокрема арештувавши терориста та воєнкора Ігоря Гіркіна.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.