Tesla відкликає майже всі електромобілі в США через дефект

Джерело: Reuters

Американська компанія Tesla відкликає 2,2 мільйона автомобілів або ж майже всі свої електромобілі в Сполучених Штатах через неправильний розмір символів сигнальних ламп на панелі приладів, що підвищує ризик аварії на дорозі.

“Сигнальні лампи з меншим розміром символів можуть ускладнити зчитування важливої інформації про безпеку на приладовій панелі, підвищуючи ризик аварії”, – заявили в Національній адміністрації безпеки дорожнього руху США (NHTSA).

Там зауважили, що відкликання стосується різних моделей Tesla, зокрема Model S, Model X, 2017-2023 Model 3, Model Y і 2024 Cybertruck.

Як розповіли в агентстві, Tesla вже почала випускати безкоштовне оновлення програмного забезпечення для вирішення проблеми, яке збільшує розмір символів сигнальних ламп для гальмування та антиблокувальної системи (ABS).

Новий електричний пікап від Tesla, Cybertruck, почав отримувати оновлення програмного забезпечення, щоб вирішити проблему для одиниць, які перебувають у процесі виробництва.

Загалом відкликання торкнеться 2,2 мільйона електрокарів компанії.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.