На Таврійському напрямку українські воїни нейтралізували або збили понад 260 ворожих БпЛА

Джерело: Олександр Тарнавський у Telegram

На Таврійському напрямку українські захисники нейтралізували або знищили 261 російський безпілотник.

Загальні втрати росіян в живій силі за вчора становлять 503 особи, в озброєнні та військовій техніці – 25 одиниць, не враховуючи БпЛА. Це 9 бойових бронемашин, 8 артсистем, 7 автомобілів та 1 одиниця спецтехніки.

Крім того, Сили оборони України знищили 4 склади боєприпасів та ще 2 важливих об’єкти ворога.

Ще пів десятка російських окупантів були захоплені в полон на Авдіївському напрямку.

Загалом по всій операційній зоні ОСУВ “Таврія” противник за минулу добу вчинив 61 штурмову дію. Водночас на Мар’їнському напрямку відбулося 43 боєзіткнення.

Загалом росіяни завдали 38 авіаударів (майже всі – на Донеччині), 97 ударів дронами-камікадзе, 1 102 обстріли наших позицій, зокрема знову здійснили 5 скидів із БпЛА гранат з отруйною речовиною.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.