Остін закликав Конгрес «швидко» ухвалити допомогу Україні, бо «попереду важка боротьба»

Джерело: Sky News

Міністр оборони США Ллойд Остін закликав Конгрес “діяти швидко” в ухваленні пакету допомоги Україні, оскільки українців “попереду чекає важка боротьба”. 

Він заявив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії “непокора України на тлі агресії та звірств Путіна надихнула вільних людей усюди”.

“Кремлівські сили не змогли виграти битву під Києвом, не змогли повалити демократично обрану владу України та не здолали волю українського народу. Україна відбила більш ніж половину суверенної території, яку захопили сили Кремля у 2022 році”, – сказав він.

Він додав, що в результаті російської агресії Україна зазнала багато жертв та втратила велику кількість обладнання, проте “попереду чекає важка боротьба”. 

“Я закликаю членів Конгресу діяти швидко, щоб прийняти доповнення до національної безпеки, щоб переконатися, що українські війська мають те, що їм потрібно, щоб захищати свою країну та своїх громадян від жорстокості Росії, і надіслати рішуче повідомлення про незмінну прихильність Америки свободі України”, – наголосив Остін.

Він сказав, що Білий дім продовжить бути “відвертим з американським народом щодо ставок в Україні”, оскільки “війна Кремля становить пряму загрозу безпеці в Європі та за її межами”. 

“Світ стане тільки небезпечнішим, якщо Путін і його колеги-автократи дійдуть висновку, що вони можуть стерти демократію з карти світу і змусити вільних людей жити в страху”.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Станом на 6 липня Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, ліквідовуючи особовий склад армії РФ та знищуючи техніку противника.

Активізація бойових зіткнень у кінці червня пов’язана з початком боїв за Торецьк та Нью-Йорк.