ГУР перехопило розмову росіян, які підтвердили збиття свого літака А-50У


Джерело: ГУР МОУ

Головне управління розвідки Міноборони України опублікувало перехоплення розмови росіян, в якій вони підтвердили знищення літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50У 23 лютого.

Зазначається, що літак дальнього радіолокаційного виявлення ВКС РФ А-50У був збитий 23 лютого 2024 року поблизу міста Приморсько-Ахтарськ на Азовському морі.

Останній зліт А50У здійснив 23 лютого 2024 року о 15:50 з аеродрому “Ахтубінськ” та мав виконувати терористичні завдання Росії поблизу населених пунктів Приморсько-Ахтарськ – Зерноград.

Станції радіотехнічної розвідки ГУР МОУ о 18:45 зафіксували припинення роботи радіолокаційного комплексу “Шмель”, яким обладнано А-50У.

Вогневе ураження модернізованого ДРЛВ А-50У ВКС РФ  також підтверджують радіоперехоплення розмови екіпажу прикриття Су-35.

У перехопленій розмові один з російських пілотів у радіоефірі повідомляє, що спостерігав роботу ППО, бачив спалах та чув вибухи.

В українській розвідці зазначають, що додатковою ознакою успіху спільної операції ГУР МО України та Повітряних Сил ЗСУ є наказ припинити місії для двох літаків Су-35, а також трьох бортів Су-34 ВКС РФ, які виконували завдання поблизу н.п. Міллерово. Частина з них планувала завдати  авіаударів поблизу Авдіївки.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.