Вчетверте за місяць у Польщі висипали українське зерно: знищено понад 160 тонн

Джерело: міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков

У Польщі вже вчетверте протягом місяця висипали зерно, яке транзитом перевозилося залізницею. Цього разу знищено понад 160 тонн агропродукції.

“Зерно йшло транзитом до порту Гданськ, а потім до інших країн. Четвертий випадок вандалізму на залізничних вокзалах Польщі. Четвертий випадок безкарності та безвідповідальності. Як довго уряд і польська поліція дозволять продовжувати цей вандалізм?”, – наголосив Кубраков.

Фото: Олександр Кубраков

Він зауважив, що уся українська сільгосппродукція перевозиться в пломбованих вагонах і прямує транзитом до інших країн.

“Ми суворо дотримуємося закону. А ви?”, – підкреслив міністр.

Кубраков повідомив, що внаслідок цього акту вандалізму було втрачено 160 тонн українського зерна.

Фото: Олександр Кубраков

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.