Віктора Павлущика обрали переможцем конкурсу на посаду Голови НАЗК

Джерело: пресслужба НАБУ

25 лютого Конкурсна комісія з відбору на посаду Голови НАЗК оголосила переможцем Віктора Павлущика. Усі шість членів комісії одноголосно проголосували за його кандидатуру.

У комісії вважають, що Павлущик володіє професійним досвідом, знаннями та якостями для виконання посадових обов’язків Голови НАЗК, а також відповідає критеріям компетентності та доброчесності. Наразі Віктор Павлущик старший детектив – керівник відділу детективів Національного антикорупційного бюро України.

Нині у НАЗК очікують на відповідне рішення Уряду, яким мають затвердити кандидатуру.

Зауважимо, 2 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила закон, що змінив модель управління НАЗК з колегіальної на одноособову.

13 листопада 2023 року на офіційній вебсторінці уряду оприлюднили Оголошення про умови та строки проведення конкурсу на посаду Голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). З цього моменту усі охочі взяти участь у конкурсі могли подавати свої документи. Документи приймалися в електронному вигляді. Кінцевий термін подачі був 1 грудня. У заявників було близько трьох тижнів для збору та підготовки пакету необхідних документів.

Метью Мюррей, голова Конкурсної комісії на зайняття посади Голови НАЗК, зазначив: “Головним завданням Комісії є оцінка професійного досвіду, знань і якостей кандидатів на посаду Голови НАЗК та своєчасне визначення переможця”. Тоді він закликав усіх зацікавлених осіб, котрі відповідають формальним вимогам та мають потужну мотивацію, енергію й силу очолити НАЗК, подаватися на конкурс.

Усі отримані заяви спочатку перевірили на предмет відповідності формальним вимогам, встановленим ст.5 Закону України “Про запобігання корупції”. Після цього кандидати, що відповідають формальним вимогам, пройшли перевірку на предмет особистої доброчесності, а також здали низку тестів та виконали перелік завдань.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.