На Закарпатті двом священнослужителям УПЦ МП повідомили про підозру

Джерело: Нацполіція

Правоохоронці Закарпаття повідомили про підозру двом священнослужителям УПЦ МП.

За даними слідства, обидва підозрюються у діяльності на користь РФ, зокрема у пропаганді наративів Кремля, публічному поширенні комуністичної символіки та пропаганді тоталітарного режиму.

Свою антиукраїнську позицію обидва – 30-річний та 43-річний клірики з Тячівського району – пропагували у соціальних мережах.

У межах досудового розслідування, правоохоронці провели обшуки за місцем проживання обох фігурантів та вилучили у них мобільні телефони з доказами такої їх діяльності.

Для об’єктивного аналізу у справі було проведено судову мистецтвознавчу експертизу, яка підтвердила, що ці публікації містять заборонений у нашій країні контент.

На цей час обом священнослужителям слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомили про підозру за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

За скоєне їм загрожує до 5 років ув’язнення з конфіскацією майна, або без такої. Правоохоронці готують матеріали для скерування справи до суду.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.