Mozilla Corp оголосив про скорочення штату

Джерело: Bloomberg

Mozilla Corp, розробник веббраузера Firefox, заявив про скорочення близько 60 робочих місць після призначення нового генерального директора компанії.

Зокрема скорочення стосуватиметься близько 5% персоналу компанії і переважно відділу з розробки продукту.

“Ми скорочуємо інвестиції в деякі сфери продуктів, щоб зосередитися на сферах, які, на нашу думку, мають найбільші шанси на успіх. Ми плануємо змінити пріоритет ресурсів на такі продукти, як Firefox Mobile, де є значні можливості для зростання та створення кращої моделі для галузі”, – йдеться в заяві Mozilla.

Зазначено, що рішення компанії було оголошене через тиждень після того, як компанія призначила Лауру Чемберс своєю новою генеральною директоркою. Вона є колишньою керівницею Airbnb Inc. і eBay Inc.

Загалом Чемберс приєдналася до ради правління компанії Mozilla три роки тому.

Тоді як Мітчелл Бейкер, колишній гендиректор Mozilla, пішов у відставку, щоб стати виконавчим головою компанії.

Видання додає, що востаннє Mozilla скоротила значну кількість робочих місць чотири роки тому в розпал пандемії COVID-19.

Окрім веббраузера Firefox, продукти Mozilla включають програмне забезпечення електронної пошти Thunderbird і програму Pocket для збереження статей.

613 українців захворіли на COVID-19 за перший тиждень травня – найбільше випадків зареєстровано в Дніпропетровській області.

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин виступив із закликом до підвищення рівня модернізації виробничих процесів у своїй країні з метою масового виробництва реактивних систем залпового вогню (РСЗВ)

У вівторок, 14 травня, державні ЗМІ РФ повідомили, що Росія поставила на озброєння свою міжконтинентальну балістичну ракету “Булава” підводного базування, що є ключовим елементом модернізації її ядерного арсеналу.

Правоохоронці Одещини зреагували на повідомлення про побиття 19-річної дівчини нібито працівниками ТЦК та СП. Розпочато розслідування, хоча заяви від потерпілої немає.

Європейський Союз остаточно затвердив план для Ukraine Facility – відтак Україна отримає 1,89 млрд євро попереднього фінансування.