Ворог продовжує активні наступальні дії на багатьох напрямках, – Головнокомандувач ЗСУ

Джерело: Олександр Сирський/Telegram

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у четвер, 29 лютого, поінформував про ситуацію на фронті та зазначив, що армія РФ продовжує активні наступальні дії на багатьох напрямках.

Особливо напружена ситуація на Авдіївському та Запорізькому напрямках. Там ворог намагається прорвати оборону українських військ і захопити населені пункти Тоненьке, Орлівка, Семенівка, Бердичі, Красногорівка. 

Тривають жорсткі бої в районах Вербове та Роботине, над якими російські загарбники намагаються повернути контроль. 

Головнокомандувач наголосив, що “успіх будь-якого бою залежить від якості планування” та реалізації плану, а це визначається вмінням командувача та командирів правильно оцінити ситуацію та прийняти “адекватні та своєчасні рішення”. 

“Під час роботи в окремих командирів були виявлені певні прорахунки у володінні обстановкою та оцінці противника, що безпосередньо вплинуло на стійкість оборони на окремих напрямках. Мною було вжито всіх заходів для виправлення ситуації на місці, з виділенням додаткового ресурсу боєприпасів та матеріальних засобів, а також необхідних резервів”, – зазначив Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ також відзначив мужність, стійкість і героїзм військовослужбовців 3 штурмової та 25 окремої повітряно-десантної бригад, оскільки вони сміливими діями вибили ворога, який прорвався на околицю Орлівки.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.