Трамп планує зустрітись з Орбаном наступного тижня – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

За інформацією ЗМІ, експрезидент США Дональд Трамп наступного тижня планує зустрітись з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном на своєму курорті Мар-а-Лаго у Флориді.

За попередніми даними, зустріч Трампа та Орбана відбудеться 8 березня.

Поки що ні посольство Угорщини у Вашингтоні, ні кампанія Трампа, ні Державний департамент США не відповіли на запити про коментарі. Однак варто зауважити, що про зустріч політиків раніше писало видання The New York Times.

Орбан і його партія поступово зміцнили свою владу, встановивши контроль над більшістю інституцій Угорщини, включаючи суди та ЗМІ. Він продовжує перемагати на виборах за виборами проти ослабленої опозиції, хоча внутрішні та іноземні критики звинувачують його у тому, що він керує в авторитарному режимі.

Американські праві вже давно підтримують угорського лідера за його різку опозицію до імміграції та прав ЛГБТК+, а також за його напади на лібералів і новинні організації.

У 2022 році його зустріли з ентузіазмом, коли він виступив із промовою на Конференції консервативних політичних дій у Техасі.

Зустріч у Мар-а-Лаго свідчить, що Трамп дедалі більше впливає на питання зовнішньої політики під час передвиборчої кампанії, оскільки він наближається до висунення в президенти від Республіканської партії та ймовірно загальних виборів-реваншу проти президента Джо Байдена.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.