Туск заявив, що Польща може заборонити імпорт російської сільськогосподарської продукції

Джерело: Reuters

Польща не виключає введення заборони на сільськогосподарську продукцію з Росії, заявив прем’єр-міністр Дональд Туск 29 лютого під час візиту до Варшави свого колеги з Латвії, котра вже запровадила таку заборону.

Як і більша частина Європи, минулими тижнями Польщу охопили протести фермерів, що виступали проти екологічних норм Європейського Союзу та, як вони кажуть, нечесної конкуренції з боку України, оскільки блок відмовився від мит ​​на імпорт у 2022 році.

Однак прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що сільськогосподарська продукція з Росії та Білорусі також спричиняє спотворення ринку.

Латвія вирішила ввести ембарго на імпорт (сільськогосподарської) продукції з Росії, — заявив Дональд Туск на пресконференції. — Ми розберемо справу Латвії, і я не виключаю, що Польща виступить з відповідною ініціативою.

Туск додав, що Європейському Союзу необхідно “серйозно зосередитися на кращому регулюванні, коли мовиться про імпорт зернових та харчових продуктів”.

Згодом Туск має зустрітися з представниками фермерів та обговорити вимоги.

Зауважимо, раніше Латвія законодавчо заборонила ввезення зерна з РФ, а також вимагає на загальноєвропейському рівні заборонити імпорт з РФ, повідомив міністр сільського господарства Латвії Армандс Краузе.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.