Українські пілоти вже відпрацьовують удари по повітряних та наземних цілях на F-16 – Ігнат

Джерело: Юрій Ігнат в етері телемарафону

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, як проходять тренування українських пілотів на винищувачах F-16.

Він зазначив, що процес навчання триває і на даному етапі пілоти ЗСУ вже відпрацьовують тактичні прийоми.

“Відпрацьовують фактично завдання ударів по повітряних та неземних цілях. Адже важливо навчитись не лише літати на літаках і контролювати повітряний простір. На них треба воювати” – повідомив речник.

Ігнат додав, що триває також підготовка наземного персоналу, який вчиться обслуговувати винищувачі, їх озброєння та його програмування.

Він пояснив, що це необхідно для того, аби винищувачі максимально ефективно працювали в небі України, знищували повітряні, наземні та надводні цілі.

Окрім цього в Україні готують та адаптовують інфраструктуру “на певних майданчиках для того, щоб ці літаки могли застосовуватись з наших літовищ”.

Правоохоронці затримали чергових підпалювачів, які скоювали злочини за вказівками Росії.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував заяву лідера РФ Володимира Путіна про оточення українських військових у Курській області, назвавши це “відвертою дезінформацією”.

Російські військові внесли технічні зміни у керовані авіаційні бомби (КАБи) і тепер вони летять на більшу відстань.

В Україні накопичено достатні запаси паливно-мастильних матеріалів для стабільного проходження осінньо-зимового періоду. 

За даними ЗМІ американці, які створюють фейкові новини про кандидатку на пост президента США Камалу Гарріс, працюють на розвідку Росії.