Колишній посол США зізнався, що десятиліття шпигував на користь Куби

Джерело: Sky News

Колишній посол США у Болівії Віктор Мануель Роча, який обіймав посаду з 2000 по 2002 рік, визнав себе винним за звинуваченням у шпигунстві на користь Куби протягом десятиліть.

Він також працював на вищих посадах в Аргентині, Мексиці та відділі інтересів США в Гавані, а також недовго у Білому домі в 1990-х роках.

Фото: GETTY IMAGES

Прокуратура назвала його дії однією з найбільш зухвалих зрад в історії МЗС США.

Агент ФБР під прикриттям таємно записав, як Мануель Роча називав США “ворогом” і вихвалявся тим, що був шпигуном.

Роча, якому загрожує тривалий тюремний термін, заявив суду, що він зізнається у федеральних пунктах звинувачення у змові з метою діяти як агент іноземного уряду.

Він має повернутися до суду 12 квітня, коли офіційно визнає свою провину та йому винесуть вирок.

Пітер Лапп, який керував контррозвідкою ФБР проти Куби з 1998 по 2005 рік, сказав, що вирішення цієї справи допоможе уряду пролити світло на проникнення країни в політичні кола США.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.