Внаслідок лісової пожежі в Техасі загинули тисячі великої рогатої худоби

Джерело: BBC News

Друга за величиною лісова пожежа в історії Техасу охопила понад 1,1 мільйона акрів та вбила тисячі великої рогатої худоби.

Також було підтверджено, що двоє людей загинули під час пожежі, яка локалізована лише на 5%.

Жителів Північного Техасу попередили, що лісова пожежа може посилитися на вихідних через низьку вологість і сильний вітер.

Фото: Reuters

Основна частина пожеж у Техасі припадає на Техас Панхендл, північний регіон штату, де розташовані величезні ферми великої рогатої худоби. Земля не густонаселена, і тут вирощують мільйони корів, телят та биків.

Комісар із сільського господарства Техасу Сід Міллер заявив, що тисячі тварин загинули.

Техас є найбільшим виробником великої рогатої худоби в країні, і понад 85% стада штату знаходиться в Панхендлі. За даними Міністерства сільського господарства США, в Техасі утримується 12 мільйонів голів великої рогатої худоби.

Представники штату Техас заявили, що втрати будуть руйнівними для окремих виробників, оскільки пасовища для годівлі та сільськогосподарські будівлі будуть знищені.

Фото: МАКСАР

Сотні пожежників і служб швидкого реагування направлені в постраждалі райони. Червоний Хрест працює у двох центрах стихійних лих для постраждалих від лісових пожеж.

Справу щодо замаху на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо перекваліфікували на терористичний акт. З 15 травня і дотепер справу розслідували як спробу умисного вбивства.

Колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат звинуватив нардепку Марʼяну Безуглу в поширенні даних про місцеперебування генералів ЗСУ в Дніпрі, яке ворог атакував ракетами.

Через два тижні у межах туру “Eras Tour” Тейлор Свіфт виступить у німецькому місті Гельзенкірхен. На честь концерту виконавиці місто вирішили тимчасово перейменувати у “Свіфткірхен”.

“Нарцис” — це ярлик, який набув популярності протягом останнього десятиліття і застосовується до тих, кого вважають зарозумілим, егоїстичним або самозакоханим. Однак з поширенням цього терміну з’явився інтерес до типу шкоди, яку нарциси можуть завдати оточенню.

Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що інформація про інтерв’ю президента Володимира Зеленського американському журналісту Такеру Карлсону не відповідає дійсності. Раніше той брав інтерв’ю у президента РФ.