У міноборони Естонії прогнозують важкий період війни для України

Джерело: ERR

Канцлер міноборони Естонії Кусті Сальм вважає, що Україну очікує важкий період у війні, поки не посилиться допомога Заходу.

Водночас Сальм вислови сподівання, що найближчими місцями країни Європи все ж допоможуть Україні з далекобійним озброєнням.

“Я думаю, що цей день настане у найближчі декілька місяців. Це станеться тоді, коли ситуація на українському фронті стане ще важчою, а сигнали з-за океану будуть ще більш дивними”, – зауважив канцлер.

На його думку, це і стане тим моментом, коли Європі доведеться самостійно відповідати за свою безпеку.

  • Уряд Великої Британії в приватному порядку закликав Німеччину передати Україні ракети далекого радіусу дії Taurus.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.