Мішенню росіян в Одесі та Кураховому стали цивільні, зокрема діти – глава МВС

Джерело: пресслужба МВС

Ввечері 3 березня глава МВС Ігор Клименко повідомив, що в Одесі та Кураховому мішенню російських військ стали цивільні, зокрема маленькі діти. Він зазначив, що нині завершено пошукові роботи на місці ворожого удару по одеській багатоповерхівці.

В Одесі рятувальники ДСНС завершили пошуково-рятувальні роботи. Усього внаслідок російського удару загинули 12 осіб, серед них зокрема п’ятеро дітей.

Рятувальники декілька хвилин тому завершили деблокування тіла дитини — дівчинки 2016 року народження. Найменшій жертві цього терористичного удару, хлопчику Тимофію, було усього 4 місяці. Дякую кожному, хто у ці дні був на місці події, був поруч із потерпілими, — зазначив голова МВС.

3 березня у Кураховому Донецької області теж постраждали діти. Вдень росіяни випустили авіабомбу по пʼятиповерховому будинку. Станом на зараз відомо про 16 поранених осіб, серед них дві дитини – 2006 та 2009 років народження. Пошкоджені понад десяток багатоквартирних будинків.

Поки ми бʼємо окупантів на фронті, вони продовжують воювати з цивільними, вони воюють з дітьми. За ці удари неодмінно буде відповідь. І в міжнародних судах, і на полі бою, — наголосив Клименко.

Зазначимо, вдень російські військові здійснили авіаудар по центру Курахового в Донецькій області. Атака призвела до 16 постраждалих осіб.

Ввечері 3 березня голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив про знайдене тіло ще однієї дитини внаслідок удару російського дрона по багатоповерхівці.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.