Кіберфахівці ГУР отримати доступ до серверів міністерства оборони РФ

Джерело: ГУР МОУ

Кіберфахівці української розвідки отримали доступ до серверів міноборони РФ.

Завдяки успішній кібератаці українська спецслужба отримала програмне забезпечення для захисту інформації та шифрування, яке використовувало російське МО, а також ― секретну службову документацію.

Мовиться про накази, звіти, розпорядження, доповіді та інші документи, які циркулювали між близько 2000 структурних одиниць силового відомства РФ.

Здобута інформація дозволяє встановити повну будову системи російського міноборони та його ланок.

Аналіз отриманих даних також допоміг ідентифікувати генералітет, інших високих керівників структурних підрозділів міноборони РФ, а також заступників, помічників, спеціалістів ― усіх, хто використовував софт для електронного документообігу.

Зокрема воєнна розвідка України отримала документацію заступника міністра оборони РФ ― Іванова Тимура Вадимовича.

“Цей заступник Шойґу відіграв важливу роль у тому, що кібератака стала успішною. Робота у кіберпросторі Росії, спрямована на перешкоджання й параліч діяльності відповідальних за війну проти українського народу силових органів та посадовців держави-агресора, триває. Далі ― буде!”, – зазначили розвідники.

В Україні триває 840-ва доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 639 тисяч осіб.

Фахівці ISW прокоментували статтю WSJ про те, що міноборони РФ просило Володимира Путіна оголосити мобілізацію. Аналітики прокоментували ймовірність мобілізації у Росії.

20 вересня відзначають Міжнародний день студентського спорту та Всесвітній день рису. За церковним календарем сьогодні – великомученика Євстратія та інших.

За даними синоптиків у п’ятницю, 20 вересня, в Україні сухо та сонячно.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.