У лютому зафіксовано понад 1500 випадків горіння сухостою

Джерело: ДСНС України

У лютому виявлено понад 1500 випадків горіння сухостою . Більшість пожеж виникла унаслідок підпалів.

“Понад 1500 пожеж в екосистемах виникло лише за минулий місяць на території України. І щодня ця цифра невпинно зростає. Здебільшого причиною таких загорань є саме людський фактор”, – зазначили рятувальники.

Унаслідок підпалів виникають масштабні пожежі, які у деяких випадках перекидаються на приватні господарства та будівлі, а інколи навіть призводять до травмування чи загибелі людей.

“Ворог постійно знищує нашу, українську землю. Перетворює на попіл наші поля. Давайте не допомагати йому у цьому. Бережімо своє!”, – закликали у ДСНС.

За даними синоптиків, у понеділок, 23 вересня, в Україні збережеться суха погода.

У Центрі національного спротиву повідомили, що президент РФ Володимир Путін видав указ, котрий передбачає “соціальні гарантії” тим росіянам, які переїдуть на тимчасово окуповані території України. 

У ніч на 23 вересня російські війська атакували  Запоріжжя. Згідно з інформацією голови Запорізької ОВА Івана Федорова, поранення дістали п’ятеро осіб.

Таліби, котрі перебувають при владі в Афганістані, направили Москві письмову заявку керівника політичного крила забороненого в Росії терористичного руху “Талібан” Абдули Гані Барадара на участь у саміті БРІКС у Казані, який відбудеться у жовтні.

Над Балтійським морем 20 і 21 вересня виявили шість російських винищувачів без увімкнених транспондерів. Латвія підняла в небо літаки Eurofighter для їхнього супроводу.