Сценарій «Зоряних війн» продали на аукціоні за $13,6 тисячі

Джерело: The Guardian

Сценарій “Зоряних війн”, який Гаррісон Форд залишив у лондонській квартирі, продано на аукціоні за 10 795 фунтів стерлінгів.

Четверту чернетку сценарію, яка спочатку мала назву “Пригоди Люка Старкіллера”, придбав австрійський приватний колекціонер.

Сценарій, датований 15 березня 1976 року і написаний Фордом, залишився у лондонській квартирі, яку він винаймав під час зйомок на студії Elstree в Хартфордширі.

Як розповіли у виданні, сценарій – неповний і не переплетений, зі сторінками різного кольору, з правками, і включає сцени та персонажів, вирізаних з остаточного варіанту.

Разом зі сценарієм Форд залишив інші предмети, зокрема розклад зйомок, список дзвінків і колекцію нотаток, які продано комплектом покупцеві з Великої Британії за 4 826 фунтів стерлінгів. У нотатках була записка, де йшлося про зустріч між Фордом і британським продюсером Робертом Воттсом.

Зазначається, що ці предмети протягом 50 років знаходилися у приватному будинку в Ноттінг-Хіллі в Лондоні. Власники здали два верхніх поверхи Форду. Під час його перебування там його відвідували колеги по фільму Керрі Фішер, яка зіграла принцесу Лею, і Марк Хемілл, котрий зіграв Люка Скайвокера.

До програми “Національний кешбек” приєдналися три компанії, що мали власників з Росії на початку вторгнення, але наразі позбулися російського сліду. Разом з тим, один бізнес, що долучився до програми, досі належить громадянці РФ. 

25 вересня прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо отримав конверт із кулею, повідомила пресслужба словацького уряду.

Співробітники розвідки США проінформували кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа про ймовірні з боку Ірану погрози вбити його, повідомили в його кампанії.

Дослідники виявили, що на інтенсивність опадів, які чотири дні поспіль випадали у Європі цього місяця, вплинуло глобальне потепління.

Спеціальні підрозділи Головного управління розвідки протягом понад тижня здійснювали операцію на Вовчанському агрегатному заводі. У результаті бійці захопили в полон близько двадцяти російських військових. Про це повідомив офіцер спецпідрозділу Тимур на позивний “Вікінг”.