Трамп зустрівся з Ілоном Маском, щоб попросити грошей для виборчої кампанії – NYT

Джерело: The New York Times

Дональд Трамп, який терміново шукає грошових вливань для підтримки своєї президентської кампанії, 3 березня зустрівся з Ілоном Маском та кількома багатими донорами-республіканцями у Палм-Біч, штат Флорида.

За інформацією джерел, Трамп і його команда працюють над пошуком додаткових великих донорів для передвиборчої кампанії.

Зазначається, що Трамп хвалить Маска перед союзниками і сподівається незабаром зустрітись з ним віч-на-віч.

Поки що не зрозуміло, чи готовий мільярдер допомагати Трампу, проте з його останніх дописів на платформі X стає зрозуміло, що він прагне поразки Байдена на виборах президента.

Люди, близькі до Маска, підтверджують таку його позицію.

У виданні зауважили, що Маск, як і інші бізнесмени, довгий час назвав себе незалежним від політики і багато років давав пожертви і республіканцям, і демократам, рівномірно розподіляючи кошти між ними.

Проте в останні роки Маск став більше симпатизувати саме Республіканській партії. Зокрема, перед проміжними виборами у США Маск у соцмережі написав, що виборці повинні підтримати республіканський Конгрес.

Він також виступав проти Байдена через рекордну кількість мігрантів, які в’їхали до США за час його президентства.

Раніше Маск також ставив питання щодо віку Джо Байдена. Окрім цього, Маск має образу на Байдена через те, що Білий дім не запросив Tesla на захід, присвячений електромобілям у 2021 році.

На початку цього тижня Маск розкритикував телеведучого Білла Мехера, який сказав у відеоролику, опублікованому на X, що проголосував би за Байдена, а не за Трампа за будь-яких обставин.

“Синдром розладу Трампа (TDS) ‒ цілком реальна хвороба”, ‒ написав Маск у відповідь.

У NYT зауважили, що навіть якщо Маск не підтримає фінансово Трампа, він може зробити це в інший спосіб. Зокрема його соцмережа X ‒ де у Маска 175 мільйонів підписників ‒ може зіграти чималу роль у формуванні висвітлення новин.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.