Рік тому загинув командир «Вовків Да Вінчі» Дмитро Коцюбайло з позивним «Да Вінчі»

Джерело: інформацію зібрали Букви

7 березня 2023 року стало відомо, що під Бахмутом внаслідок поранення загинув командир батальйону “Вовки Да Вінчі” Дмитро Коцюбайло з позивним “Да Вінчі”. Він почав боронити Україну ще з 2014 року.

Дмитро Коцюбайло почав свою військову службу у віці 18 років і з того часу захищав нашу державу. У 2014 році він зазнав серйозного поранення у боях у Пісках Донецької області, але після одужання повернувся на фронт. 17 березня 2016 року Коцюбайло був призначений командиром 1-ї окремої штурмової роти в складі відомих “Вовків Да Вінчі”.

За часи повномасштабного вторгнення Коцюбайло перебував в одних з найгарячіших точок разом зі своїми побратимами.

За словами друга Коцюбайла, заступника Дмитра, 7 березня 2023 року після виходу з утриманої позиції на Хромове, вони повернулися до міста Часів Яр, де вони потрапили під артилерійський обстріл.

Дмитро ще встиг розповісти про своє поранення, але через хвилину він втратив свідомість. Попри швидку евакуацію, його поранення виявилося смертельним — вогнепальне поранення в шию.

10 березня 2023 року відбулося прощання з Дмитром Коцюбайлом в Києві на Майдані Незалежності. Він був похований на Аскольдовій могилі.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.