Макрон заявив, що право на аборти мають бути гарантовані на рівні ЄС

Джерело: Reuters

Президент Франції Емманюель Макрон заявив у п’ятницю, 8 березня, що він хоче, щоб Європейський Союз гарантував право на аборт у Хартії ЄС про основні права.

4 березня парламент Франції схвалив зміни до основного закону, що закріплюють право жінок на переривання вагітності. За внесення до Конституції “гарантованої жінкам свободи вдаватися до аборту”  проголосувало 780 членів обох палат парламенту, проти виступили 72 депутати та сенатори.

У п’ятницю Макрон виступав на церемонії в Парижі, де міністр юстиції Франції Ерік Дюпон-Моретті заявив про закріплення права на аборт у Конституції Франції.

“Сьогодні не кінець історії, а початок боротьби. Ми збираємося очолити цю боротьбу на нашому континенті, у нашій Європі, де реакційні сили атакують права жінок, перш ніж атакувати права меншин. Ось чому я хочу закріпити цю гарантовану свободу абортів у Хартії основних прав Європейського Союзу”, – сказав Макрон.

Хоча більшість країн Європи легалізували аборти, деякі країни накладають обмеження на жінок, які хочуть перервати вагітність, та залишаються  глибокі розбіжності щодо прав на аборти.

Права на аборти у Франції визнані ширше, ніж у Сполучених Штатах та багатьох інших країнах. Згідно з опитуванням, близько 80% французів підтримують той факт, що аборти є законними.

Музичний стрімінговий сервіс Spotify знайшов розв’язання проблеми, коли користувач летить літаком, але забув завантажити свою музику. 

Пес Мару з острова Джукдо в Південній Кореї став популярним в інтернеті, оскільки потрапив на фото для Google Maps.

“Нова пошта” скасувала оплату за повернення невеликих посилок вагою до 30 кілограмів для усіх користувачів.

Відвідавши Еріка та Лайла Менендесів у в’язниці, Кім Кардаш’ян написала есе з вимогою звільнити братів, яких засудили за вбивство батьків у 1996 році.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.