Де та коли дивитися церемонію нагородження премії «Оскар»

Джерело: сайт кінопремії

У ніч з 10 на 11 березня відбудеться 96-та церемонія премії “Оскар”. За перемогу в категорії “Найкращий документальний фільм” змагатиметься українська стрічка режисера Мстислава Чернова – “20 днів у Маріуполі”.

Вручення відбуватиметься в театрі Долбі в Лос-Анджелесі. За місцевим часом подія розпочнеться о 16:00, в Україні – о 01:00. Ведучим цьогорічного “Оскара” вчетверте стане американський комік і телеведучий Джиммі Кіммел.

В Україні церемонію транслюватиме “Суспільне Культура”. Трансляція червоної доріжки розпочнеться о 00:30 за київським часом. Вже о 01:00 відбудеться початок церемонії нагородження.

Цьогоріч коментаторкою події стане кінокритикиня, артоглядачка “Еспресо” та “Детектора медіа” Лєна Чиченіна.

У прямому етері над перекладом шоу з англійської працюватимуть Андрій Бєсєдін та Сергій Тюпа. Також “Оскар” перекладатимуть жестовою мовою Лада Соколюк та Юлія Порплик.

Довідка. Документальний фільм “20 днів у Маріуполі” розповідає про облогу Маріуполя у 2022 році. Коли починається повномасштабне російське вторгнення, єдина команда журналістів, що опинилася у пастці, в оточеному Маріуполі, намагається продовжити свою роботу, документуючи трагедії війни.

Ісландія офіційно переходить на чотириденний робочий тиждень. Згідно з дослідженням, опублікованим у п’ятницю, економіка країни перевершує більшість європейських аналогів після скороченого робочого тижня.

Компанія Deep Blue Aerospace під час прямої трансляції продала два квитки на політ у космос на китайському ракетному кораблі, який планують запустити у 2027 році.

У Вашингтоні 11-річна дівчина прикидалась мертвою під час стрілянини у її домі, щоб вижити. Однак п’ятьох членів її сім’ї все ж вбили.

Згідно з перехопленими даними, російські солдати зневажливо відгукуються про прибулих північнокорейських військових, а деякі виказують вороже ставлення.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі публічно звернулась до міністра внутрішніх справ Вахтанга Гомелаурі щодо ситуації на виборчих дільницях, адже не може з ним зв’язатися.