«20 днів у Маріуполі»: де подивитись перший український оскароносний фільм

Джерело: Інститут Масової Інформації

Фільм “20 днів у Маріуполі” режисера Мстислава Чернова, який здобув премію “Оскар” у категорії “Найкращий документальний фільм”, знову можна буде побачити в українських кінотеатрах.

Кінодистриб’ютор “Артхаус Трафік” повідомив, що українську кінострічку про початок окупації Маріуполя можна буде побачити в кінотеатрах з 14 березня.

Постер: “Артхаус Трафік”

Фільм покажуть у кінотеатрах у Києві, Броварах, Бучі, Вишневому, Вінниці, Дніпрі, Дрогобичі, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Ізмаїлі, Кам’янці-Подільському, Коломиї, Кременчуці, Кривому Розі, Луцьку, Львові, Нововолинську, Одесі, Олександрії, Рівному, Софіївській Борщагівці, Сумах, Узині, Умані, Харкові, Хмельницькому, Черкасах та Чернівцях.

А з 21 березня “20 днів у Маріуполі” можна буде переглянути на платформі легального перегляду українського кіно Takflix.

Довідка. Документальний фільм “20 днів у Маріуполі” розповідає про облогу Маріуполя у 2022 році. Коли починається повномасштабне російське вторгнення, єдина команда журналістів, що опинилася у пастці в оточеному Маріуполі, намагається продовжити свою роботу, документуючи трагедії війни.

У ніч із 10 на 11 березня у Лос-Анджелесі відбулася церемонія нагородження преміями “Оскар-2024”. Перемогу у категорії “Найкращий документальний фільм” здобула стрічка Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі”.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.