Швеція заявила про готовність зміцнити оборону острова Готланд у Балтійському морі

Джерело: Financial Times

Швеція висловлює готовність посилити оборону на Готланді – найважливішому острові у Балтійському морі. За словами прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона, новий член НАТО спільно з союзниками обговорює стратегії протистояння стрімко мілітаризованій Росії.

Крістерссон зазначив, що зміцнення оборони Готланду, розташованого між Швецією і Латвією, буде важливою темою для обговорення з партнерами по НАТО. Острів, який часто порівнюють з “гігантським авіаносцем”, вважається стратегічно важливим і може стати метою для Росії у випадку вторгнення в країни Балтії.

Крістерссон зазначив, що Швеція має лише обмежену військову присутність на Готланді, що вважається критичною вразливістю для альянсу. Тому розв’язання питань стосовно розміщення ресурсів і оборонної стратегії, зокрема на Балтійському морі і Готланді, є важливим завданням.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська. 

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.

Служба безпеки України затримала на хабарі директора з контрольно-ревізійної роботи АТ “Енергоатому”.

Естонія, Латвія, Литва та Польща шукатимуть фінансування ЄС для будівництва мережі бункерів, загороджень, розподільних ліній і військових складів уздовж своїх кордонів з Росією та Білоруссю, повідомила Естонія.

Президент Грузії та лідери опозиції висловили свої обурення з приводу реклами, оприлюдненої правлячою партією, яка використала фотографії руйнувань в Україні, нібито стверджуючи, що тільки вона може зберегти мир з Росією.