У ЦНАПах з’явиться «єдине вікно» для ветеранів і членів їхніх родин

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У Центрах надання адміністративних послуг планується впровадження “єдиного вікна”, де ветерани та члени їхніх родин матимуть доступ до повного спектра послуг.

Під час щотижневої наради з ветеранської політики під керівництвом віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук Міністерство у справах ветеранів презентували ідею “єдиного вікна” у ЦНАПах як засобу надання якісних послуг ветеранам та членам їхніх сімей. Були обговорені конкретні шляхи інтеграції різних послуг для ветеранів, оскільки ці центри найбільш пристосовані до нових вимог.

Для полегшення процесу отримання адміністративних послуг для ветеранів та їхніх родин вже впроваджується підхід, що дозволить звернутися до Центру надання адміністративних послуг з одним пакетом документів, а далі дані будуть розподілені до всіх відповідних органів.

Створення “єдиного вікна” у Центрах надання адміністративних послуг передбачає створення єдиної бази послуг для ветеранів та максимальне інформування про їхні можливості.

Планується створення зручних, якісних та доступних умов отримання адміністративних послуг з комплексним підходом, щоб весь спектр послуг можна було отримати в одному місці від одного або декількох органів, які надають такі послуги.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.