Спецпідрозділ ГУР знищив ворожий комплекс «Муром-М» та вантажівки окупантів (відео)

Джерело: ГУР МОУ

Спецпідрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України “КАБУЛ 9” знищив російський комплекс відеоспостереження “Муром-М” та вантажівки окупантів.

Спецпідрозділ “КАБУЛ 9” продовжує виявляти та знищувати російських окупантів у Запорізькій області.

Відтак розвідники виявили та спалили два вантажних автомобілі та позашляховик російських ворога, а також російський комплекс відеоспостереження “Муром-М”.

В Україні триває 750-та доба повномасштабного російського вторгнення. За цей час українські захисники ліквідували понад 427 тисяч військових РФ.

  • За добу спецпризначенці одного з підрозділів ССО ліквідували та поранили 25 росіян, а також знищили шість одиниць ворожої техніки, зокрема систему озброєння “Сонцепьок”.
  • На Запорізькому напрямку Сили оборони знищили новітній російський комплекс РЕБ “Палантин”, що надійшов на озброєння росіян у 2019 році.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…