Єврокомісія збирається внести пропозицію щодо обмеженння імпорту зерна з Росії та Білорусі

Джерело: RMF FM з посиланням на неназваного дипломата з Брюсселя

Європейська комісія має намір запропонувати обмеження імпорту зерна з Росії та Білорусі, але не йдеться про повне ембарго. В ЄК вважають, що повна заборона може вплинути на світову продовольчу безпеку та стати предметом пропаганди Кремля.4

“Санкції на імпорт продовольства з Росії в Євросоюз можуть завдати більше шкоди, ніж користі. Річ у тому, що ціни зростуть, що відчують на собі країни-імпортери Глобального Півдня”, — сказала єврокомісарка з внутрішніх справ Ільва Йоганссон під час дебатів в Європейському парламенті.

Пропозицію щодо встановлення квот на імпорт зерна двох країн мають представити до саміту лідерів ЄС. Захід заплановано на четвер 21 березня.

Водночас транзит через країни ЄС не піддадуть забороні.

Заступниця міністра освіти і науки України Надія Кузьмичова в інтерв’ю “РБК-Україна” повідомила, що рівень знань українських підлітків відстає на два роки, що може негативно вплинути на розвиток країни.

Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримали ще двох поплічників РФ, які підпалювати військові автівки та релейні шафи Укрзалізниці.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що “план перемоги”, представлений президентом Володимиром Зеленським, буде переоцінений після президентських виборів у США.

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.

За даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS), КНДР вирішила відправити на допомогу РФ у війні проти України 12 000 своїх військових.