Пікапи для ЗСУ: Міноборони та корейський виробник автомобілів домовились про співпрацю

Джерело: Міноборони

Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони та корейський виробник автомобілів KG Mobility Corp (SsangYong) підписали меморандум про співпрацю у закупівлі транспорту для потреб Збройних сил України.

“Для проведення ефективних закупівель пікапів важливо налагоджувати пряму співпрацю з виробниками. Адже відсутність додаткових посередників при укладанні контракту дозволить нам отримувати найвигідніші ціни та забезпечувати військових більшою кількістю транспорту”, – зазначила директорка Агенції оборонних закупівель Марина Безрукова.

Агенція вже напрацювала пропозиції щодо змін до законодавства, які дозволять закуповувати пікапи та інші необхідні для потреб ЗСУ товари без сплати акцизу, мита та ПДВ. У планах – підписання кількох прямих угод з найбільшими виробниками пікапів, аби диверсифікувати ризики та забезпечити найкращі цінові пропозиції.

Довідково. KG Mobility Corporation – корейська машинобудівна компанія, четвертий за величиною виробник легкових автомобілів у Кореї. Штаб-квартира розташована в Сеулі. До 2023 року компанія була відома під назвою SsangYong Motor Company.

З 2004 року інтереси SsangYong Motor в Україні представляє автомобільна компанія “АІС”, яка на базі Кременчуцького автозбирального заводу здійснює крупновузловий монтаж автомобілів SsangYong, зокрема Kyron, Actyon, Korando, Rexton.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.