У Нідерландах знайшли майже 1100 кілограмів кокаїну серед ананасів із Коста-Рики

Джерело: NOS

У Нідерландах на складі з фруктами неподалік Роттердама правоохоронці виявили майже 1100 кілограмів кокаїну на суму понад 83 мільйони євро.

“На складі з фруктами неподалік Роттердама поліція та митниця виявили близько 1100 кілограмів кокаїну, захованого серед партії ананасів із Коста-Рики. Вулична вартість наркотиків становить понад 83 мільйони євро”, – йдеться у повідомленні.

За даними видання, наркотики знайшли співробітники фруктової компанії, які розвантажували контейнер з ананасами. Вони побачили блоки кокаїну та викликали поліцію.

Правоохоронці нарахували 1109 пакунків кокаїну.

Разом із партією наркотиків також виявлено GPS-передавач, який, ймовірно, використовувався відправником та одержувачем наркотиків для відстеження місцеперебування кокаїну.

За словами правоохоронців, станом на зараз всі наркотики знищено.

Фруктова компанія, ймовірно, не має жодного відношення до знайдених наркотиків. Зокрема у висновку прокуратури йдеться, що компанія “діяла чітко за протоколом”.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.