Обстріли територій РФ: у Бєлгороді зупиняли голосування на дільницях через атаки

Джерело: російське пропагандистське видання РИА Новости

Сьогодні, 15 березня, у перший день виборів президента РФ у Бєлгороді переривали голосування на дільницях через обстріли.

Відтак, у місті було оголошено повітряну тривогу. Тому росіяни, які прийшли на виборчі дільниці у Бєлгороді, спустилися в укриття. Відбувся черговий обстріл.

“У Бєлгороді через ракетну небезпеку люди, які прийшли проголосувати, змушені були покинути виборчу дільницю і спуститися в укриття”, – повідомили у пропагандистському виданні.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Букви/Bykvu (@bykvu)

Згодом у Міноборони РФ повідомили, що над Бєлгородською областю було знищено 10 снарядів системи залпового вогню Vampire.

За даними губернатора Бєлгородської області В’ячеслава Гладкова, внаслідок обстрілу одна особа загинула, ще двоє – зазнали поранень.

Також пошкоджено 23 квартири у семи багатоквартирних будинках. Крім того, зафіксовано “приліт” на територію шкільного стадіону.

Також внаслідок падіння уламків спалахнула суха трава на площі 1 га.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.