Єврокомісія виділила 500 млн євро для збільшення виробництва боєприпасів

Джерело: The Independent

У п’ятницю, 15 березня, Європейська комісія оголосила про виділення 500 мільйонів євро (544,30 мільйона доларів) європейським компаніям для нарощування потужностей з виробництва боєприпасів за схемою постачання більшої кількості снарядів в Україну та поповнення запасів країн ЄС.

“Сьогодні Комісія виділила 500 мільйонів, передбачених Законом про підтримку виробництва боєприпасів (ASAP). Це дозволить європейській оборонній промисловості наростити потужність виробництва боєприпасів до 2 мільйонів снарядів на рік до кінця 2025 року”, – йдеться в заяві Комісії.

Фінансування за схемою ASAP коливається від 2,1 до 47 мільйонів євро для проєктів компаній Rheinmetall, Nammo, Chemring Nobel, Hellenic Defense Systems, Eurenco та інші.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.