Рада Безпеки ООН засудила «нелегітимні спроби» Росії провести вибори на ТОТ

Джерело: Sky News

Рада Безпеки ООН в п’ятницю, 15 березня, “найрішучішим чином” засудила “нелегітимні спроби” Росії провести вибори на тимчасово окупованих територіях міжнародно визнаної території України”.

Рада Безпеки ООН заявила, що проведення виборів в іншій державі-члені ООН без її згоди порушує “принципи, суверенітет і територіальну цілісність”.

“Такі дії не мають законної сили згідно з міжнародним правом”, – заявили в Радбезі ООН.

Нагадаємо, що голови комітетів у закордонних справах 20 парламентів – від країн Балтії до США та Ізраїлю – також підписали заяву, в якій заперечують легітимність так званих “виборів”, проведених Росією на тимчасово окупованих українських територіях.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.