«Імперіалістичні амбіції РФ переживуть Путіна» — глава МЗС Латвії про небезпеку від Росії

Джерело: The Telegraph

Міністр закордонних справ Латвії Кріш’яніс Каріньш вважає, що після того, як Володимир Путін залишить політичну сцену — імперські претензії Росії, що нині стали руйнівними для України, і надалі будуть становити загрозу для Європи.

“Європі доведеться мати справу з небезпечною Росією на довгий час, а імперіалістичні амбіції РФ переживуть Путіна”, — вважає глава МЗС.

Каріньш також зазначив, що з погляду НАТО, Європі ще довго доведеться мати справу з проблемною та небезпечною РФ.

“Навіть після закінчення цієї війни – а всі війни зрештою закінчуються – ми все одно матимемо проблему у РФ, яка не буде безпосередньо пов’язана з правлінням Путіна”, — додав Каріньш.

За словами міністра, смерть Олексія Навального та маніпулятивні президентські вибори у Росії лише підкреслюють цей факт. Він стверджує, що в Росії немає жодних ознак появи лідера, що підтримує просвітницькі та ліберальні ідеї.

Каріньш підкреслює, що постійна загроза зі сходу потребує від НАТО сильної та прозорої політики стримування. Він також наголошує, що хоча країни Балтії не є наступною метою, якщо Росія нападе на будь-яку з них — це буде рівносильним вторгненням в НАТО.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.